207673722fca3fb2bc57609c6e5e694d
207673722fca3fb2bc57609c6e5e694d

Čelik: Viteškić je kompromisno rješenje za predsjedavajuću Skupštine KS

17.01.2020.

Zastupnik SDA u Skupštini KS Mirza Čelik kazao je danas na konferenciji za novinare kako se nada da će biti postignut dogovor oko novog rukovodstva Skupštine, jer ništa nije bitnije od građana Kantona Sarajevo.

On je dodao kako će svi biti pobjednici ukoliko se odblokiraju procesi.

Čelik je istakao kako zastupnica njegove stranke Smiljana Viteškić može predsjedavati Skupštinom.

– U prethodnom sporazumu smo precizirali da Danijela Kristić predsjedava Skupštinom, mi smo nudili Kristić da predsjedava i evo naći ćemo kompronis. Mislimo da Smiljana Viteškić može predsjedavati Skupštinom – kazao je Čelik.

Čelik kaže kako je ponuđeno kompromisno rješenje da do izbora predsjedavajućeg, sjednicama predsjedava zamjenica Smiljana Viteškić.

– Ona je iz reda srpskog naroda i najstarija je zastupnica. Vibora Handžića nismo predložili jer je iz reda Ostalih, Danijela Kristić ne može jer je ne smatramo legalno izabranom. Oni ne smatraju mene legalno izabranim, i evo kompromis smo ponudili da to bude Viteškić – pojasnio je Čelik.

Podsjećamo, SDA, DF i SBB pozvali su stranke koje su do sada činile većinu da postignu sporazum, te da u cilju normalizacije rada Skupštine KS na mjesto predsjedavajuće Skupštine postave Smiljanu Viteškić iz reda srpskog naroda i ujedno najstariju zastupnicu u Skupštini.

Oni su pozvali kolege iz ostalih stranaka koje participiraju u radu Skupštine KS, da dođu danas u 13 sati i potpišu ovaj sporazum.

Pročitajte još: 

Porezna uprava RS-a: Rekordna naplata javnih prihoda

(Vijesti.ba/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss