e0c7508a5bed8db417e4d5fc2aae5416
e0c7508a5bed8db417e4d5fc2aae5416

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

Zbog radova u tunelu Ivan na magistralnom putu Tarčin-Konjic danas do 15.30 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Danas će se u periodu od 14 do 17 sati vršiti miniranje na magistralnom putu Hutovo-Neum na dionici Broćanac-Prapratnica. U navedenom periodu dolazit će do obustave saobraćaja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

(FENA, Interview.ba) 

Prethodna vijest

FUP: U okviru akcije Fenix vrše se pretresi na još 23 lokacije

Naredna vijest

HDZ BiH nezadovoljan datumom izbora u Mostaru