e956d5386a93cbed7a55fb812d7c4f38
e956d5386a93cbed7a55fb812d7c4f38

Sjeverna Mitrovica i Zvečan pod karantinom

Krizni štabovi u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu su na prijedlog epidemiologa, zdravstvenih institucija, Instituta za javno zdravlje, Ministarstva zdravlja, zbog novih slučajeva inficiranja građana korona virusom ove opštine proglasili „pod karantinom“.

Odluka je stupila na snagu u petak od 18 sati i trajat će „do daljeg“. To znači da nijedan građanin ne može da uđe, odnosno napusti ove opštine, osim kada su u pitanju zdravstveni razlozi, snabdjevanje stanovništva hranom, lijekovima i ostalim potrepštinama, te zaposleni u javnoj administraciji, a u vezi sa aktivnostima na sprečavanju širenja pandemije.

Također, izuzeti su i oni koji se bave proizvodnjom i prodajom.

 

Ove odluke su novinarima kratko saopštili čelnici opštine Kosovska Mitrovica, odnosno Sejverna Mitrovica iz dva sistema, Aleksandar Spirić i Goran Rakić, uz zamjenika direktora KBC KM dr Zalatan Eleka, infektologa Danicu Radomirović, te epidemiologa Aleksandra Antonijevića, a nakon sjednice Kriznog štaba.

 

„Omogućeno je slobodno kretanje rukovodstvu i administrativnom osoblju sektora kao što su zdravstvo, bezbijednost i adminstracija opštine, Krizni štab sa potrebnim službama. Omogućeno je kretanje za ekonomske operatere u svrhu lanca snabdijevanja osnovnim sredstvima građana i institucija“, saopštio je Goran Rakić.

 

Osobe za koje se potvrdi da su pozitivne na korona virus bit će upućene u privremene smještaje tj. Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici, gdje će biti pod stalnim stručnim, medicinskim nadzorom, poručio je Rakić.

 

Dodaje i da će se za „specifične slučajeve“ preduzimati i dodatne mjere.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Gojaznost, krvni pritisak i dijabetes povećavaju zarazu

Naredna vijest

U Crnoj Gori virusom korona zaraženo trogodišnje dijete