fc20f613973747d0e8f50db1ec06727e
fc20f613973747d0e8f50db1ec06727e

Goraždanski privrednici osigurali dva respiratora za Kantonalnu bolnicu

23.03.2020.

Poznati goraždanski privrednik, vlasnik kompanije AC – Unity Redžo Bekto i kompanija Emka obezbjedili su dva respiratora za potrebe Kantonalne bolnice Goražde koja je suočena s nedostatkom prijeko potrebne tehničke i medicinske opreme.

Uprkos teškoj finansijskoj situaciji ali i otežanoj nabavci potrebne opreme zbog panedmije koronavirusa, goraždanski privrednici ipak su uspjeli omogućiti nabavku respiratora

– Oprema je trenutno jako tražena i vrlo je teško pronaći, ali smo imali sreću da preko prijatelja i pozananika dođemo do dobavljača. Dva respiratora smo kupili iz naših privatnih sredstava i sredstvima kompanije EMKA i oni danas kreću iz Njemačke prema Goraždu, tako da će narednih nekoliko dana biti isporučeni Kantonalnoj bolnici Goražde – istakao je vlasnik kompanije AC – Unity Redžo Bekto.

Naglasio je da će pomoć Goraždu i njegovim stanovnicima nastojati osigurati i u narednom periodu.

– U stalnom sam kontaktu s poznanicima, prijateljima i činim sve što je moguće da što hitnije osiguram neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć našim sugrađanima, te im želim poručiti da ćemo zajedno pobjediti i ovu bitku – poručio je Bekto.

Redžo Bekto i Amir Ćoralić su još danas privatnim sredstvima nabavili preko stotinu profesionalnih zaštitinih odjela za potrebe Kantonalne bolnice Goražde.

(FENA/Interview.ba) 

Idi naVrh

Don't Miss