2ab239b0b3f66cf744d368bc03fa3a66
2ab239b0b3f66cf744d368bc03fa3a66

Na graničnim prelazima BiH ne čeka se duže od 30 minuta

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (dionici Galičići-Mrkonjići), svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Danas će se na relaciji Banj Brdo-Tuzla-Doboj-Zenica-Vitez kretati vangabaritni prijevoz. Stoga, iz BIHAMK-a apeluju na vozače koji se budu kretali ovom dionicom da voze opreznije i da poštuju upute osoba iz pratnje.

(FENA, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Besplatna pravna pomoć žrtvama nasilja u porodici

Naredna vijest

U RS-u 14 pozitivnih na korona virus