Sarajlić: Majkić priprema opasniju priču od ove da će migranti glasati za SDA

Optužbe Dušanke Majkicć protiv Bošnjaka vezano za migrantsku krizu osmišljene i da nisu tek obična glupost rekao je predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić.

– Niko razuman ne može tvrditi da ‘Bošnjaci ne žele rješenje migrantske krize, jer računaju na glasove migranata u budućnosti’. Svima je jasno da je migrantska kriza evropski problem, koji mi nismo ni htjeli niti izazvali, ali neki žele da pritisak koji raste iskoriste protiv bošnjačkog naroda i ove države. Jer, sav problem se namjerno gura na prostore na kojima žive Bošnjaci, a indikativno je da ruski propagandni i fake news portali vrše medijsku pripremu za ovakve istupe pojedinih političara u BiH. Teorije koje plasiraju su apsurdne, ali ne treba zaboraviti da one dolaze od istih onih koji su granatirali i ubijali Bošnjake, a onda tvrdili da smo se sami granatirali i ubijali. E isti smisao ima i ova priča da sebe sami pravimo migrantsku krizu. Znamo na šta su sve spremni, ali je važno da političari iz probosanskih stranaka ne uđu u stupicu međusobnih optuživanja – izjavio je Sarajlić.

Znamo dobro, kako je naveo, kakav je izborni sistem, i da čak ni svi građani BiH ne mogu glasati i imati državljanstvo, a kamoli bezimeni migranti.

– Ali ovdje se ne radi o tome, već o novom planu usmjerenom protiv Bošnjaka. Danas govore da želimo da migranti glasaju. Sutra će već reći da preko migranata Bošnjaci uvoze ekstremiste i militantne, kao što već decenijama izmišljaju maliciozne neistine sa ciljem da nas oslabe, posvađaju i dovedu u pitanje ovu državu. Protiv toga glas moraju dići ne samo svi Bošnjaci, već svako ko je za stabilnu Bosnu i Hercegovinu – poručio je Sarajlić.

(Fena, N1)

Prethodna vijest

SDA: Za specijalni rat protiv BiH i Bošnjaka upotrijebit će se migrantska kriza

Naredna vijest

Novih 49 slučajeva zaraze na virus COVID-19 u Kini