0b4a88a6e764f7466b8c51f9d9f87872
0b4a88a6e764f7466b8c51f9d9f87872

RS: Besplatni testovi za učenike i studente koji se školuju u inostranstvu

Vlada Republike Srpske snosiće troškove testiranja na virus korona za učenike i studente iz Republike Srpske koji se školuju van granica Republike Srpske, saopšteno je iz ove institucije.

Kako su pojasnili, Vlada RS-a je analizirala cijenu komercijalnog testa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i donijela odluku da će testiranje na virus korona za učenike i studente iz Republike Srpske, a koji se školuju van granica Republike Srpske, biti besplatno.

– Uvažavajući raspoložive kapacitete u našim laboratorijama u kojima se vrše testiranja na korona virus, molimo učenike i studente za razumijevanje i da svoj odlazak na testiranje prilagode planu i radu nadležnih ustanova – saopšteno je iz Vlade RS.

JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske uveo je komercijalnu uslugu laboratorijske dijagnostike na virus SARS-CoV-2 koja košta 200 KM.

– U pitanju je RT-PCR metoda za koju je cijena analize približna i kada se radi analiza drugih uzročnika, ne samo virusa korona – naveli su iz Instituta.

(Nezavisne, Interview.ba)

Prethodna vijest

Zatraženo ukidanje Komisije: Potrošili 15,5 miliona maraka, a nisu odobrili nijednu koncesiju

Naredna vijest

Sve što morate znati ako planirate na more u Grčku