Četiri uposlenika Kantonalne bolnice Goražde pozitivno na Korona virus

Četiri uposlenika Kantonalne bolnice Goražde pozitivna su na Korona virus, potvrdila je direktorica ove zdravstvene ustanove prim. dr. Nermina Kamenica.

Ona je podsjetila da su, nakon što je prisustvo virusa potvrđeno kod dva RTG inžinjera, počela testiranja svih uposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Metodom slučajnog odabira prethodno su testirana dva RTG tehničara koja su bila u kontaktu za zaraženom pacijenticom i utvrđeno je da su pozitivni. COVID – 19 jučer je potvrđen i kod dva pomoćna radnika Kantonalne bolnice. Ukupno je su do sada testirana 44 uposlenika, a testiranje će po grupama biti nastavljeno i narednih dana – kazala je dr. Kamenica.

Naglasila je da nijedan odjel Kantonalne bolnice neće biti zatvoren. Kompletna novonastala situacija se odnosi direktno na Trijažni odjel i RTG službu koji su najdirektnije bili izloženi. U Urgentnom centru svi su, kazala je, negativni a testiranja se nastavljaju.

Kamenica je naglasila da je trenutno u izolaciji pet medicinskih sestara i tehničara koji su bili u kontaktu sa izvorom infekcije.

– Svi ostali ljekari i medicinsko osoblje jednako podnose teret i angažovani su na svojim radnim zadacima. Dobrovoljno se javljaju da rade i niko nema na bolovanju. Reorganizujemo se i radimo, ali s obzirom da nemamo dovoljno ljekara i medicinskog osoblja, ako se ovo nastavi bit će poteškoća – naglasila je direktorica Kantonalne bolnice Goražde.

(FENA, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Kina prijavila 108 novih slučajeva zaraze Korona virusom

Naredna vijest

Fojničke žene u humanosti nisu priječile ni hladne prostorije: Sašile više od 3000 maskica i besplatno ih podijelile