Sanirano divlje odlagalište otpada u Pločama kod Livna

Završen je projekt uklanjanja divljeg odlagališta u mjestu Ploče pored Livna, u blizini magistralne prometnice Livno – Tomislavgrad.

Saniranje su obavili predstavnici Farma Podhum d.o.o Livno koji kažu da se zbog smeća i raznog građevinskog materijala koji se na toj lokaciji odlagao desetljećima, nije moglo prometovati.

 Također, zbog učestalog bacanja mrtvih životinja bilo je narušeno i zdravlje ljudi, a ružna slika tog područja negativno je utjecala i na poljoprivredni i turistički potencijal Livanjskog kraja.

 – Uklonjen je ukupno 231 kamion otpada koji je odvezen na unaprijed predviđenu lokaciju – kazali su iz Farma Pothuma.

 Kako bi spriječili daljnje odlaganje otpada, pored tabli upozorenja na navedenoj lokaciji, postavljene su rampa i kamere.

 – Zbog onih koji se ubuduće ne budu pridržavali uputa oko bacanja smeća u prirodi na teren će izići mjerodavne institucije, s tim da će i njihova slika izaći u javnost – kazali su.

 Vrijednost projekta sanacije iznosila je 37.000 maraka, od čega su Vlada Hercegbosanske županije i Fond za zaštitu okoliša FBiH osigurali 25.000, dok je Farma Podhum sudjelovala s 12.000 maraka.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Nakon Brexita u Ujedinjenom Kraljevstvu vraćaju se modre putovnice

Naredna vijest

Nedjelja u BiH natprosječno topla