POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Nisam ti ja muškarac za tebe

01.11.2019.

Neki dan sam iznijela zanimljiv prijedlog najdražem, a on ga je hladno odbio. Poslije toliko godina koje sam mu dala, dvoje djece što sam mu izrodila i tri kredita nabacila, on meni “Ne.”

Piše: Dženana Alađuz za Interview.ba

Riječ je bila o nečem što je dobro za nas oboje, ne samo za moju kratkoročnu korist, što bi unijelo radost u našu dugu predugu vezu, elemenat iznenađenja…. piercing bradavica.

Zamišljam kako skida jednu od svojih 456 košulja, otkopčava manžete a ispod… Ili čekamo u redu, oboje sredovječni pristojni par, niko nas ne pogleda ni 2X, a ja ga samo…štipnem.

Ništa nije pomoglo. Ni moja elokvencija, ni fotografije Lenny Kravitza, ni dugi plamteći pogled. Čak sam ponudila da mu napravim trajni nalog 100 maraka mjesečno od Plate…ali ništa.

I zar je onda čudo što nikako da uđemo u Evropsku uniju? Nigdje otvorenosti vidika, spremnosti za nova iskustva …Šta je malo bola među ljubavnicima? Pa nešto što tako dobro funkcionira za 3,5 milijuna Bosanaca i Hercegovaca valjda može i za nas dvoje?? Ne vjerujete mi? Jeste li ikad razmislili zašto 20 i kusur godina glasamo za one koji najumješnije vitlaju bičem, koji prekorače mrtva tijela naše djece da bi stisnuli ruku jučerašnjem smrtnom neprijatelju, današnjem dobročinitelju i jedinim faktorom stabilnosti…

Veza između užitka i boli duboko je ukorijenjena u našoj biologiji.Svaka bol uzrokuje da živčani sustav počne otpuštati endorfin – bjelančevinu koja pomaže u zaustavljanju boli i koja funkcionira na sličan način kao morfij u stvaranju osjećaja euforije. Ako stalna navala endorfina ne može objasniti naše sljepilo, ne znam šta može.

Nakon što su proveli opsežno istraživanje, psihijatri su otkrili da tjelesna bol nije glavni element zadovoljstva, mazohisti dobivaju pravi užitak od poslušnosti.

Pravi mazohizam je zadovoljstvo kontakta sa stvarnom dominantnom osobom.

Izražava se u sljedećim oblicima:

~Grubo poštovanje. Partner ponižava i pokazuje grubost u fazi preliminarnih milovanja.

“Izetbegovićev reizbor je bio jednoglasan, a on je bio jedini kandidat. Prethodno su delegati većinskom voljom odlučili da neće glasati tajno o predsjedniku, već aklamacijom.”SDA

“Poslije sutra dolazi prekosutra” Fadil Novalić, premijer Federacije BiH.

…preko državne banke dao sinu kredit za firmu: “Moj sin je odličan momak i nije klošar” Milorad Dodik

~Verbalno poniženje (grube riječi, uvrede) bez fizičkog nasilja.

„Šta radiš, ne razumijem? Uopšte mi nisi zgodna da te gledam tolko dugo, jebo te. Šta hoćeš sad? Je l’ njoj nešto zabranjeno ovde? Slušaj. Nisam ti ja muškarac za tebe.“ Milorad Dodik

„Načelnik (Senaid Memić, op. a.) je nama, djevojkama, rekao da je lijepo što smo školovane, ali da je sada red da se udajemo, a da posao može čekati…“

“Nama je svima jasno da je BiH retardirana zemlja, ali nije problem što je retardirana u kulturi, već u ovom važnom pitanju“, Milica Marković o pravosuđu.

“Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“. Semir Efendić

~Osjećaj nesigurnosti. Osoba preferira biti vezana, okovana, dobiva zadovoljstvo od svijesti o vlastitoj bespomoćnosti.

„…onda kaže desilo se silovanje… Pa gdje se neće desiti?! Sama provociraš momčiće!“ Amir Hadžić

~Fizička bol, Osoba dobiva zadovoljstvo tek nakon osjećaja fizičke boli.

Alarmantno: U BiH se troši kutija antidepresiva po stanovniku

“Oboljeli od karcinoma u FBiH danima bez terapije jer nema lijekova”

“Na KCUS-u i dalje nema lijekova, a i ljekara je sve manje”

“Bolnice u BiH ostale bez niza lijekova, ugrožene tisuće bolesnika”

“Građani BiH troše pet milijuna maraka godišnje samo na Lexilium”

I šta se sad on folira pitam ja vas? Zašto da mi vazda budemo mimo svijeta? Šta je malo boli danas kad poslije sutra dolazi prekosutra?

Idi naVrh

Don't Miss