7471cfc2fd936bdc82c701cb73ca0b3a
7471cfc2fd936bdc82c701cb73ca0b3a

CIK BiH ovjerio učešće 87 stranaka i 81 nezavisnog kandidata na izborima

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka u prijavi, ovjerila prijave za 87 političkih stranaka za učešće na lokalnim izborima 2020. godine u BiH zakazanim za nedjelju, 15. novembra 2020. godine za one izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Među ovjerenim političkim strankama je i pet političkih stranaka koje su dostavile nove nazive koji će se koristiti u izborne svrhe ijedna politička stranka koja je dostavila pravosnažno rješenje o registraciji stranke iz sudskog registra.

Preostale ovjerene političke stranke su u cjelosti ili djelimično dostavile nedostajući broj validnih potpisa podrške birača.

 

Odbijena je prijava za učešće na izborima političke stranke Napredna Srpska-NS jer u ostavljenom roku nije otklonila nedostatak, odnosno nije dostavila novi naziv političke stranke koji bi se koristio u izborne svrhe.

 

Nakon otklanjanja nedostataka danas je CIK BiH ovjerila prijave za učešće na lokalnim izborima 2020. godine za 81 nezavisnog kandidata kao i četiri neovisna kandidata pripadnika nacionalnih manjina.

 

Odbijene su prijave za učešće na izborima za 16 nezavisnih kandidata jer ne ispunjavaju zakonom propisane uslove.

(Nezavisne.com/Interview.ba)

Prethodna vijest

Vučić ponovo postao student, ostvaruje svoj dječački san

Naredna vijest

Čedomir Jovanović nakon izlaska iz bolnice: Ne ličim na sebe