Sarajlić: Treba nastaviti raditi i tragati za rješenjem

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić (SDA) izjavio je danas novinarima da jučerašnji sastanak u delegaciji Evropske unije, na kojem je učestvovo i lider SDA Bakir Izetbegović, nije ishodio konačnim rješenjem.

– Razgovarali smo jutros na Klubu i s ostalim kolegama. Generalno, jedan iscrpan sastanak koji je dugo trajao, nije ishodio konačnim rješenjem. Ali evidentno je iz izjava visokog predstavnika Valentina Inzka i onoga što smo jutros razgovarali s predsjednikom Izetbegovićem, da su određeni pomaci napravljeni – kazao je Sarajlić.

Dodao je da treba nastaviti raditi i tragati za rješenjem.

Podsjećanja radi, jučer je u Sarajevu održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici međunarodne zajednice, predsjednici Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović, a razgovarano je o izmjenama Izbornog zakona BiH s naglaskom na izbore u Mostaru, gradu u kojem lokalnih izbora nije bilo od 2008. godine.

Sarajlić je upitan da prokomentira i činjenicu da još uvijek nije usvojen budžet institucija BiH za 2020. godinu.

– Ovo što raspravljamo danas, u šestom mjesecu 2020. godine, a budžet za prošlu godinu smo također donijeli krajem prošle godine, je ništa drugo nego politika političkih faktora u BiH koji imaju alate, imaju mogućnosti. Kad oni procjene, kad oni budu željeli, imat ćemo budžet BiH – kazao je Sarajlić.     

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Održan Zoom partnerski sastanak 9 nevladinih organizacija u okviru projekta „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“

Naredna vijest

Zalihić: Tri epidemiološke bombe aktivirane su u Sarajevu