ff0e413c76eac8451119233b41621edd
ff0e413c76eac8451119233b41621edd

Sin Advije Kanlić: Slučaj pokrenut tek nakon što sam tražio da se obdukcija radi u RS-u

21.05.2020.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je krivičnu prijavu u kojoj se navodi više osoba, a u vezi dešavanja povezanih sa smrću epidemiologa Šefika Pašagića i Advije Kanlić.

Nezir, sin Advije Kanlić, kazao je da je od smrti njegove majke prošlo skoro dva mjeseca, od čega je on oko 40 dana proveo u karantinu.

– Čekat ćemo da Tužilaštvo završi svoj dio posla i nakon toga ćete vi kao mediji biti obaviješteni o daljnim postupcima – rekao je Kanlić. 

Istaknuo je da je od mrtvačnice Bare dobio informacije da se tijelo  njegove majke nalazi u hladnjači, no da o stanju tijela nema nikakve detalje.

– Mogu samo reći da ova porodica neće sjediti skrštenih ruku što se tiče pravnog dijela – naglasio je Kanlić. 

Upitali smo ga, kada tačno očekuje da se izvrši obdukcija.

– Sedmi ili osmi dan nakon smrti moje majke, stupio sam u kontakt sa doktorom Karanom i on mi je rekao da tada u to vrijeme su oni radili obdukcije na Covid pozitivne i ja sam to preko svog advokata prenio Tužilaštvu. Do dana današnjeg, kada sam išao gore, da dam izjavu kao svjedok, a oni nisu ništa poduzeli. Tek nakon moje izjave da se uključi Tužilaštvo i da se pokrene taj slučaj, jer stvarno je previše vremena prošlo, da bi se uradila neka zakonska radnja. Tek nakon mog traženja da se odradi to u RS-u, oni su pokrenuli taj slučaj – rekao je Kanlić. 

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss