Tomislavgrad: 300 KM mjesečno po zaposlenom radniku u djelatnostima kojima je zabranjen rad

21.05.2020.

Počela je isplata novčanih sredstava korisnicima na području Općine Tomislavgrad kojima je zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom koronavirusa zabranjen rad odlukama Stožera civilne zaštite.

Kako je potvrđeno iz Ureda načelnika općine, u četvrtak je za travanj isplaćeno oko 50.000 maraka za trenutnih 170 korisnika uglavnom iz ugostiteljstva.

– Nakon upućenog poziva pravnim i fizičkim osobama da se prijave na Javni poziv radi ostvarivanja prava koja su definirana Odlukom o donošenju mjera za potporu, imenovano je Povjerenstvo koje je po pristiglim zahtjevima pristupilo njihovoj provjeri i obradi te je krenula isplata sredstava iz Proračuna Općine Tomislavgrad korisnicima za koje je naknada odobrena sukladno zadanim kriterijima – ističu iz Općinske uprave.

Naime, na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad usvojena je Odluka o donošenju mjera za potporu pravnim i fizičkim osobama kojima je zabranjen rad zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom koronavirusa.

– U proračunu općine Tomislavgrad u cilju očuvanja radnih mjesta osigurana su sredstva za naknadu u iznosu od 300 maraka mjesečno po zaposlenom radniku u djelatnostima kojima je zabranjen rad – kazao je načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

Ova naknada, kako kaže načelnik, koristit će se za sufinanciranje dijela neto plaća zaposlenih koji su zadržani u radnom odnosu kod poslodavca nakon stupanja na snagu odluke o zabrani i ograničenju kao i za sufinanciranje dijela neto plaća samostalnih poduzetnika za travanj i svibanj, odnosno razmjerno broju dana koliko je trajala zabrana obavljanja gospodarske djelatnosti u tim mjesecima.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss