Dom naroda podržao rebalans budžeta FBiH

28.04.2020.

Nakon skoro jednosatne pauze nastavljena je sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, a delegati su podržali rebalans budžeta Federacije BiH za 2020. Godinu.

Iako je sjednica počela u 12 sati, za usvajanje rebalansa budžeta trebalo je 6 sati, što zbog pauza što zbog amandmana.

Vlada je nešto ranije odbila sve amandmane na rebalans budžeta.

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2020. godinu također je dobio podršku delegata u Domu naroda FBiH.

Na zaključke uz pomenute zakone reagovao je Aner Žuljević (SDP) koji je kazao da su usvojeni kontradiktorni zaključci o raspodjeli novca u dva doma. 

“Ovo je sramotno i neviđena prevara”, poručio je Žuljević.

Dom naroda prihvatio je Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na lzmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, lzmjene i dopune Finansijskog plana federalnog fonda solidarnosti za 2020. godinu (Anex l) i Odluku o načinu izvršavanja Rebalansa finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu,

Podršku je dobio i Priijedlog zakona o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme stanja nesreće na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

(Nap.ba/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss