f09627818d0ed9d485d8c4ab83333432
f09627818d0ed9d485d8c4ab83333432

Srbija: U 24 sata 111 novooboljelih, troje preminulo

U posljednja 24 sata u Srbiji su tri osobe preminule, a registrirano je 111 novooboljelih od koronavirusa, pa se ukupan broj zaraženih popeo na 1.171, navodi se u najnovijem izvješću objavljenom na portalu državnih tijela „covid19.rs“.

“Preminule su dvije osobe muškog spola i jedna osoba ženskog spola. Prosjek njihovih godina je 58,7 i kao i kod svih prethodnih žrtava, i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su pridonijele fatalnom ishodu”, objavljeno je na portalu.

Hospitalizirana su ukupno 783 pacijenta, od kojih je 81 na respiratoru.

Zamjenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević je za Radio televiziju Srbije (RTS) rekla da se zemlja nalazi pri kraju četvrtoga tjedna od evidentiranja prvog oboljelog, i da se posljednjih dana može vidjeti da su brojevi veći, ali da u usporedbi s drugim zemljama, taj broj i rast nisu tako strmoglavi.

“Na pitanje o tome jesmo li mogli spriječiti veći broj infekcija i smrtnih ishoda, odgovor je da jesmo”, naglasila je Kisić Tepavčević te poručila da je potrebno učiniti sve da se reducira i u potpunosti spriječi daljnje obolijevanje i umiranje.

Predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić najavila je održavanje zajedničke sjednice dva krizna stožera na kojoj će biti razmotreno je li potrebno poduzimati daljnje mjere u borbi protiv koronavirusa.

Potom je za navečer najavljeno obraćanje predsjednika države Aleksandra Vučića, prenosi Hina.

U ranijim istupima predstavnici državnih tijela nisu isključili mogućnost uvođenja potpune zabrane kretanja u trajanju od 24 sata.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Odluka o vanrednom stanju u RS objavljena u Službenom glasniku

Naredna vijest

Čerkez: Predstoji nam najteži dio pandemije