746482b9fec1d6912235d586c7dcc718
746482b9fec1d6912235d586c7dcc718

Milićević: Nema krize u našem radu niti je smije biti

Prvih 1.500 testera je stiglo i oni su distribuirani. Prije same sjednice je stiglo još 20.000 testera i rasporedit će se prema pravilu struke, kazala je danas u obraćanju medijima ministrica Jelka Milićević nakon sjednice Federalanog kriznog štaba.

“Zavod za javno zdravstvo pravi koordinaciju zdravstvenih ustanova, javnih ustanva i zdravstveni djelatnici moraju procijeniti i ocijeniti situaciju”, kazala je Milićević.

Poručila je građanima da nema krize u radu Federalnog štaba.

 

“Danas smo mi na prvoj crti odbrane i želim reći građanima: Nema krize u našem radu niti je smije biti. Promjena sastava stožera je odluka Vlade. Ovaj stožer može odgovoriti na zahtjeve, ali ne daj Bože da se desi potres, morali bi promijeniti sastav stožera. U ovom trenutku ovaj sastav može sasvim dobro raditi”.

 

“Na Stožeru mi donosimo odluku da se krene u proces javne nabavke i tu preporučujemo da se nabavi 170 hiljada testova. Sljedeću fazu provodi uprava civilne zaštite koja nas o svemu izvijesti kada dođe do realizacije”, kazala je Milićević.

 

“Niti sam blokirala, niti bih ikad blokirala nabavku testova, pogotovo što sam vrlo svjesna i imam možda i više informacija o stanju nesreće korona virusa. Sve ove mjere mora predložiti zdravstvena struka, reći što su prioriteti i onda mi moramo osigurati isporuku”, kazala je odgovarajući na novinarska pitanja.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Prestaje odluka o izolaciji zgrade u Vogošći, urađena dezinfekcija

Naredna vijest

Savjetnik gradonačelnice Washingtona umro od posljedica Covida-19