0579e2ddae04520da066b9513087db26
0579e2ddae04520da066b9513087db26

Šarović o novom izboru članova CIK-a: Nužna odluka kako bi spriječili Dodika da bezobzirno krade izbornu volju građana

“Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prvi je prekršio zaključke Narodne Skupštine Republike Srpske glasanjem u Predsjedništvu BiH ali to nije jedini slučaj kada su članovi SNSD –a, kada je to njima odgovaralo, dizali ruku i glasali”, poručio je predsjednik SDS-a i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Mirko Šarović.

– Čovjek je patološki slučaj i najveća prijetnja opstanku Republike Srpske. On je u izdaju krenuo davno a najveća koju je učinio i koju je pokušao da zataška i sakrije je uvođenje Republike Srpske u NATO. On je ključni izdajnik koji je preko cijelog naroda, svojim potpisom, uveo BiH i RS u NATO i pogazio zaključke Narodne skupštine RS. Zbog ovoga ali mnogo toga drugog, ovaj čovjek mora otići sa političke scene, kako bi Republika Srpska bila spašena od potpune propasti – upozorava Šarović.

On ističe da je interesantno zašto Milorad Dodik toliko „pjeni i histeriše“, oko odluke Parlamenta BiH: „Pa valjda je on u koaliciji sa SDA, ili možda nije?! Zašto se SDS-u i PDP-u obraća oko članova CIK-a? Zašto se ne obrati koalicinim partnerima? Noćašnja medijska hajka i isprane priče o izdajnicima samo su dokaz panike zbog gubitka važne poluge njihove vladavine.“

– Javnost mora da zna da je bilo nužno donijeti odluku o izboru novih članova CIK-a, kako bi spriječili Dodika da bezobzirno krade izbornu volju građana, a što u kontinuitetu radi već godinama. Uz to, članovima CIK-a odavno je istekao mandat – navodi Šarović.

Ovo je, ističe Šarović, pobjeda demokratije.

– Kradljivci konačno više neće moći da kradu. Došlo je vrijeme da ih spriječimo u tome. A što se teških, noćas izgovoreni kleveta tiče, Dodik će uskoro odgovarati na sudu. Ovo je pobjeda demokratije, a za Dodika šok i zemljotres – poručio je Šarović.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Vlada FBiH danas o Kriznom planu pripravnosti i odgovora na pojavu novog koronavirusa

Naredna vijest

Podignuta optužnica protiv Armana Dželke, bivšeg pripadnika ‘ISIL-a’