Podignuta optužnica protiv Armana Dželke, bivšeg pripadnika ‘ISIL-a’

12.03.2020.

Tužitelj iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Armena Dželke (1990.), zvanog “Abdullah” i “Ike”, koji se tereti za kaznena djela “Organiziranja terorističke grupe” i “terorizma”.

Optuženi se tereti da je početkom 2013. godine, preko teritorije Republike Turske, otišao na područje Sirije, s namjerom da se priključi strukturama tzv.”ISIL-a”, kojeg je Vijeće sigurnosti UN-a, proglasilo terorističkom organizacijom, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

On se tereti da se dolaskom na područje Sirije priključio tim oružanim formacijama i sudjelovao u napadima i terorističkim aktivnostima, koje su se sastojale od oružanih akcija, napada na stanovništvo, ubijanja, protupravnih zatvaranja, uzimanja talaca i drugih nezakonitih radnji.

Optuženi je kao pripadnik tzv. “ISIL-a” više puta ranjavan, a nakon poraza i sloma te terorističke organizacije, krajem 2019. godine, nakon poraza u gradu Baguzu, predao se snagama antiterorističke koalicije, nakon čega je deportiran u BiH.

Tužiteljstvo BiH će krivnju optuženog dokazivati pozivanjem 18 svjedoka i stručnih vještaka, te prilaganjem većeg broja materijalnih dokaza.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss