Inspektori MUPRS uhapšeni zbog mita na ispitivanju u Tužilaštvu

Inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banja Luka N.G. i J.F., koji su uhapšeni u utorak zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo primanje mita, sprovedeni su u prostorije Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Ispitat će ih javni tužilac, nakon čega će odlučiti da li će Okružnom sudu u Banjoj Luci protiv osumnjičenih predložiti određivanje mjere pritvora.

– Specijalni tužilac poziva sve građane da Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva odmah prijave svaku službenu osobu, na bilo kojem nivou vlasti, koja od njih zahtijeva novac, poklon ili bilo kakvu drugu korist kao protivnaknadu za obavljanje ili neobavljanje službene radnje, jer od blagovremenog prijavljivanja krivičnog djela i prikupljanja dokaza, zavisi i uspješno procesuiranje  počinilaca ovih krivičnih djela – naveli su iz tog tužilaštva.

Prijavljivanje koruptivnih krivičnih djela nakon što se ona izvrše, zbog propuštanja da se prikupe zakoniti dokazi, kako dodaju, vrlo rijetko mogu dovesti do podizanja optužnice i donošenja osuđujuće presude.
 
– Svi građani koji prijave krivično djelo bit će zaštićeni u skladu s pozitivnim zakonskim propisima –  poručuju iz Tužilaštva.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Sonja Karadžić-Jovičević: Što se ne bi zvalo “Sarajevo Republike Srpske”?

Naredna vijest

Dodik povukao vitalni nacionalni interes, NSRS će odlučiti o dolasku Đukanovića