Posebna sjednica NSRS-a danas u Banjaluci

Predsjednik Narodne skupštine entiteta Republika Srpska Nedeljko Čubrilović zakazao je za danas u Banjaluci konsultativni sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka u RS povodom održavanja posebne sjednice NSRS na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi sa Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Na konsultativnom sastanaku, koji će biti održan u Narodnoj skupštini RS u 12.00 sati, učestvovat će i predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović, na čiji zahtjev je zakazana posebna sjednica entitetske skupštine.

Čubrilović je na sastanak pozvao predsjednike SNSD-a Milorada Dodika, SDS-a Mirka Šarovića, PDP-a Branislava Borenovića, SP Petra Đokića, v.d. predsjednika DNS-a Nenada Nešića, te lidere NDP-a Dragana Čavića i Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića. 

On je pozvao lidere političkih stranaka koji su na sastanku kod predsjednika RS jednoglasno podržali zaključke kojima su se saglasili da predstavnici iz RS u institucijama Bosne i Hercegovine obustave rad u odlučivanju, po bilo kojem pitanju iz nadležnosti državnih organa, sve dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu neće biti stranih sudija.

Konsultativni sastanak prethodit će današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi sa djelovanjem Ustavnog suda BiH.

Posebna sjednica Narodne skupštine zakazana je za 15.00 sati.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Zrak danas nezdrav na većini mjernih mjesta

Naredna vijest

RS odbija provjeravati diplome na hrvatski zahtjev, zapošljavanje će biti zaustavljeno