U Bosni sutra oblačno, u Hercegovini sunčano

U Bosni će sutra biti umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama i uz riječne tokove sa dugotrajnom maglom ili niskim oblacima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -5 i 1, na jugu BiH do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu BiH od 9 do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim djelovima moguća je magla. Jutarnja temperatura iznosit će oko -2, a najviša dnevna temperatura oko 3 stepena. 

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -4, Sokolac -3, Ivan-sedlo -1, Sarajevo 0, Prijedor i Srebrenica 2, Bugojno i Zvornik 3, Sanski Most i Doboj 4, Tuzla 5, Bihać i Bijeljina 6, Gradačac 7, Livno 8, Bileća 9, Grude i Neum 10, Široki Brijeg i Trebinje 12, Mostar 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hdirometeorološkog zavoda BiH.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Potpuna zabrana saobraćanja za vozila s Euro 3 motorom u centru Sarajeva

Naredna vijest

Pojačana frekvencija vozila na ski centrima i lokalnim zimskim izletištima