Pojačana frekvencija vozila na ski centrima i lokalnim zimskim izletištima

Pojačana je frekvencija vozila na ski centrima, kao i na lokalnim zimskim izletištima. 

Zbog sanacionih radova, danas do 16 sati na snazi je obustava saobraćaja na dionici Crna Rijeka-Mrkonjić Grad. Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na alternativne pravce.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila aktuelne su u vremenu od 07.00 do 16.00 sati na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

U Bosni sutra oblačno, u Hercegovini sunčano

Naredna vijest

Meksiko: Jedanaestogodišnjak otvorio vatru u školi, ubio učitelja pa sebe