d18bd21dc1fc3b3ab95110d92640c5a4
d18bd21dc1fc3b3ab95110d92640c5a4

GOLA ISTINA Adin Šabić: „U rijaliti šou kada dođem ja, bit će vam CRVENA linija“

05.12.2019.

 „Poštovani, hvala Vam na odvojenom vremenu i interesu za naš šou. U atačmentu Vam dostavljamo obrazac koji je obavezan za popuniti prilikom aplikacije“. Pisalo je u mjelu, koji je nakon upita za učešće u jednom od rijalitij šoua, stigao kao povratna informacija.

Piše: Adin Šabić za Interview.ba

Krenuo Meminim putem

E, vala neka sam i ovaj mail dočekao! Bila je prva reakcija Baketa Izjadbegovića, koji se nakon sveopćeg iznenađenja, bacio na posao popunjavanja obrasca. Kratak opis – biografija.

“Ja sam Bake Izjedbegović. Politički sam predstavnik Bošnjaka u Bosni i Hercegovini. Živim od minimalne plate, koju mi daje Parlament Bosne i Hercegovine, gdje se ujedno i hranim. Da vam budem iskren ni auto svoje nemam…koristim ovaj poslovni. Razlog zašto sam se prijavio jeste: želim zaraditi para, jer sam čuo da se po danu dobija 100 eura, što je više nego u politici, a drugi razlog je zato što želim da insani u BiH više saznaju o meni, jer sam duša od čovjeka”. 

Nakon toga uslijedilo je pitanje o tome zašto baš misli da bi on mogao biti pravi izbor za ovaj rijalitij šou, a u zagradi je pisalo „navedite primjer“.

“Pa vidite, kad može Memo Haljevac, mogu vala i ja. A to šta sam radio u prethodnim godinama…auuuu, pa ima tu svega. Redovno sam se svađao s Dodikom i Čovićem, osporavo ime Republika Srpska, malo pritiskao ovaj ANP, pa ga onda popuštao i tako. Bilo je tu svega”.

Posljednje pitanje bilo je: „Da li znate dobro lagati, glumiti, i da li ćete slušati šta vam kaže šef kuće, odnosno da li ćete uraditi sve što je potrebno da se šou učini interesantnijim“.

“Što se tiče laži magistrirao. Glumu sam doktorirao. Mene taj šef kuće ni sa čim ne može iznenaditi, da vam plaho kažem. Ne znate vi čega sam ja svega u svojoj državi vidio. A da će vam telefon vrviti od poziva, zato se ne birnite, toliko sam zajebAo ovaj svoj narod da će vam linija postati CRVENA linija. Eto, ja se nadam da sam Vam se fino predstavio i da će moja aplikacija biti prihvaćena“.

Dodik oprosti mi

Sličan mail stigao je i na adresu Nikolaj Špirketa. I tako…dok je čitao novi članak o tome šta je rekao Dodik začuo se zvuk maila “pingggg”. “Evo gaaaaaa! Stigao je odgovor. Izvini Dodik majke ti, ali moram ovo sad da popunim, nastavit ću tebe čitati čim to uradim, brzo će se ja vratiti,  obećavam!”.

“Čuj ko sam! Pa Špirke bolan, mene svi znaju. Ja se politikom bavim otkad znam za sebe, još iz pelena sam se bacio u ovaj posao. Nisam ja džaba onolike milione zaradio. Živim ko car i slušam onu masnu muziku. Ja sam ti se namjerno i prijavio na ovaj rijalitij šou zbog dobrih riba i onog partija koji imate! Iako ništa ne mogu, jer su me godine stigle, mogu barem gledati”.

A kad je došao do razloga zašto baš on: “Ejjjjj čuj zašto baš ja. Pa bolan, ko je to još na crnoj listi Amerikanaca? Ko! Kud će ti bolji razlog od toga da me prihvatite“.

Približavao se kraju obrasca. “Što se tiče laganja i glume, ja bih mogao biti profesor na Akademiji scenskih umjetnosti, ne samo u Bosni i Hercegovini već i dalje. Lagao, krao, spinovao, nema šta radio nisam. Znam da je vama to potrebno. Poznavajući svoje kvalitete zato sam se i prijavio na jedno ovakvo mjesto”.

Odana do groba

E baš ne bih znala kako bi se obukla…sve sam isfurala, moram nazvati svoju krojačicu da nešto novo izmisli, onih rozih sranja sam sita. Pričala je sama sa sobom Duška Majkuška kad joj je stigao mail s obrascem. Vrlo brzo se bacila na posao popunjavanja.

“Duška Majkuška se zovem ja. Poznata sam u BiH. Radim jako puno i trudim se da predstavim stavove stranke što je bolje moguće. Moju stranku svi znaju, jer je najjača i najbolja. Za ovaj šou sam se prijavila da pokažem ljudima koliko imam odanosti prema svojoj stranci. SNSD u duši i srcu do groba!”.

Na pitanje zašto baš ona: „Pa vidite, sve se nekako uklopilo. Ja sam ti iz Republike Srpske, a vas gleda Bosna i Hercegovina, međutim, nije ti ova Federacija BiH baš nešto naklonjena našoj Državi, pa će vjerovatno gledati da me hejtaju, a mene boli briga. Vi ćete dobijati na gledanosti, a ja ću doduše gubiti na glasovima. Međutim, ni to me nije briga, ja se više uzdam u Republiku Srpsku, svoju državu… šta ću ja očekivati od druge države…“.

Kada je došla do pitanja o laganju i glumi napisala je: E, tu vam nisam baš najbolja i stavila je tužni smajli. Nekako se odmah sva izobličim, vidi se da se lažem, ali mi je sreća, jer kod nas ljudi i kad vide da lažeš puste te, valjda hudi navikli. Nadam se da su moje kvalifikacije zadovoljavajuće, jer bih jako željela da uđem”.

Prošlo je pet dana od poslanih mailova, nakon čega su prijavljeni dobili odgovor. “Poštovani i poštovane, čast nam je što ste odlučili da budete dio našeg šoua, ali vas moramo razočarati činjenicom da niste primljeni. Vaše prijave su prekvalifikovane za učešće u jednom ovakvom šou. Vi ste sve ono što jedan šou može uraditi, uradili u stvarnom životu vašim građanima i građankama i na tome vam zavidimo. Fantastični ste režiseri, scenaristi i glumci. Želimo vam puno sreće u radu i nastavku rijalitija zvanog Bosna i Hercegovina“.   

Tekst predstavlja sarkastičan pogled na političku scenu Bosne i Hercegovine. Veći dio teksta nije napisan prema istinitom događaju.

Idi naVrh

Don't Miss