0047a791aa78452b1a16b705d952bc17
0047a791aa78452b1a16b705d952bc17

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Ima li seksa bez vunenih čarapa?

16.11.2018.

Winter is coming. Za razliku od “Igre prijestolja” naši junaci nisu visoki, zgodni, nemilosrdni ali pravedni. Naše junakinje ne jašu zmajeve. Junaci našeg doba više liče na šerifa iz Notingema, i to crtana verzija, nego Jon Snowa. Svi mi koji ne kampujemo ispred njemačke ambasade, imamo samo jednu misao – valja preživjeti zimu. Kako? Probali smo glasanjem ali džaba. Probali smo protestima – još uvijek ništa. Samo nam ostaje posljednji aut slobodnog građanina: seksom protiv neprijatelja.

Brojne su koristi koje seks zimi može donijeti i nama i našoj Bosni i Hercegovini.

Najprije sa ženskog stanovišta…Ako je vjerovati istraživanjima žene lakše doživljavaju orgazme ako nose čarape. Ja ne znam bosanku ili hercegovku koja je bosa u periodu od 1.9. do 1.5. Ako ste mislili da je to zato što su zimogrizljive varate se – 80 % žena koje su nosile čarape doživele su orgazam. Sa partnerom.

A sa muškog? Je l se temperatura spustila na 25C, naše žene krenu sa šalovima, maramama, najlonkama, legginsicama i dr.  Dakle uštedićete bogatstvo na seks igračkama ako se volite igrati gospodina Graya plus neće vas komšije upratiti, otračati i sklanjati djecu od vas u liftu. Nije da se to meni desilo, već jednom mom drugu….

Generalno, zima je dobra i za par koji se malo udaljio zbog posla, djece, kredita, rodbine…za tzv bondage. Ljeti se preporučuje što brži seks od straha od toplotnog udara (osim ako ste pod klimom, što sigurno nije slučaj sa bosanskim mužjakom koji bez vunenog džempera ne pali tu istu klimu) dočim je zimi skroz drugačije. Što duže pod jorganom to bolje…

 

Seksom protiv famaceutske mafije

Seks nije dobar samo za dvoje ili više ljudi, njihov mir, sreću i kućni budžet. On je dobar i za stanje nacije koja troši više od 5 miliona maraka godišnje na lijekove za sreću i dug život. Zimi smo depresivni ne samo zbog rezultata izbora već i nedostatka sunca i smanjenja vitamin D. Mnoge su zimske noći završile naglo kad mu je iz nosa kapnula šmrklja nakon što je uvjerljivim tonom rekao “samo zatvori oči bejbe i prepusti sve meni…”

Učestali seks dovodi do povećanja imunoglobina koji je zapravo borac za naše zdravlje. Osim podizanja imuniteta on diže i hormone oksitocin i endorfin, koji utiču na raspoloženje i smanjenje bola. Također smanjuje potrebu za hemijom u vidu viagre afričke šljive ili domaće šljivovice. Sjećate se starih pornića – nije bilo hvalevrijednog junaka koji bi prišao ženi bez debelih čarapa na nogama. Gore brk dole bijele vunene…Istorija jeste učiteljica života ili na latinskom Bonus Penis Pax en Domus.

Vjerujte mi na riječ – sve su ovo mudri savjeti jer već slutim maratonske tv emisije oko formiranja koalicije na jednom i rasformiranja na drugom nivou. U bliskoj budućnosti smiješe nam se brojne press konferencije Dodika i Komšića, sad kad je Mektić dezavuiran. E kome se tad digne – treba mu dati order Crvenog bana. Svima koji su zabrinuti zbog bijele kuge predlažem da šeruju ovaj moj tekst u nadi da ćemo smanjiti ovu pošast.

Idi naVrh

Don't Miss