cb2938515ff20fb7ca1cc379163f4e8a
cb2938515ff20fb7ca1cc379163f4e8a

Konaković: Mogu Dodik i Čović šta god hoće jer je naša realnost da nas Asim predstavlja

21.07.2020.

Sjednica Doma naroda je u toku na kojoj se očekuje usvajanje budžeta Bosne i Hercegovine za ovu godinu. Delegat Asim Sarajlić se oglasio netom prije početka sjednice i rekao kako će “SNSD i HDZ nametnuti određene amandmane na budžet”. To će uzrokovati da tekst usvojen u Predstavničkom domu, a kasnije i u Domu naroda, razlikuje, te se neće objaviti u Službenom listu BiH. Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, reagovao je na Facebooku zbog ove izjave.

 

– Asim Sarajlić nam kaže danas da SNSD i HDZ imaju većinu u Domu naroda PSBiH, da su nametnuli amandmane i da Čovic diktira tempo. Možda danas da nam kažu Bakir i Asim jel’ isto 3 ili 4 Dodikova u klubu Srba? Onako kako su kao papagaji ponavljali kad su imenovali Dušanku Majkić, obojica, plus armija botova i uhljeba u isti glas. Mogu Dodik i Čovic šta god hoće jer je naša realnost da nas Asim i nakon afere “Asim” predstavlja u ovom domu – napisao je on.

Dodaje da “Asim u ime Bošnjaka govori”.

– Danas Dodik i Čović sa 8 i 2/3 u Vijeću ministara i sa 8 ruku u Domu naroda PSBiH mogu raditi šta hoće, samo sto oni nisu sami došli do tih brojeva. Vi ste ih ojačali. Ja još uvijek želim da vjerujem da je to samo zbog toga sto ste duduci i sto ste okruženi nesposobnim kadrovima. Državu ste dali za Vladu KS, za imenovanje Osmice i čelo KCUS-a. I sad bi prebacivali odgovornost na nekoga?
p.s
Kantonalni su mup-ovi pozivali na razgovore povjerenike Naroda i pravde da provjere da li se spremaju protesti, na naše su ljude vršili pritisak po nalogu FUP-a. E bas ste napravili ‘pritisak+ – poručio je on.

Sarajlić: HDZ i SNSD će nametnuti amandmane, ništa od budžeta do daljnjeg

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss