Uhapšene dvije osobe zbog pljačke zlatare u Sarajevu, za trećom se traga

Policijski službenici MUP-a KS uhapsili su dvije osobe koje sumnjiče za pljačku zlatare u sarajevskom naselju Baščarašija koja je izvršena 7. juna.

Kako je rekao portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, uhapšeni su J. B. rođen 1994. godine i A. H. rođen 1998. godine, oba iz Sarajeva. Osobe osumnjičene za razbojništvo su identifikovane u saradnji s Obavještajno – sigurnosnom agencijom BiH.

Oni su, nakon kriminalističke obrade u prostorijama Uprave policije MUP-a KS, predati u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

“Tokom intenzivnog rada na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela izvršeno je više pretresa stambenih objekata na području Kantona Sarajevo, saslušan veći broj svjedoka, te preduzet niz drugih kriminalističko istražnih mjera i radnji. Za trećom osobom inicijala H. Z. rođen 1990. godine, koji se nalazi u bjekstvu, raspisana je potraga, te se nastavlja dalji rad na njegovog pronalasku”, kazao je Hadžiabdić.

 

Podsjetimo, pljačka se dogodila u nedjelju, 7. juna, kada su maskirane osobe upale u zlataru i opljačkale je te motociklima pobjegle u nepoznatom pravcu.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Šarović: SDS i DNS će imati zajedničkog kandidata za Prijedor

Naredna vijest

Uspon na Eiffelov toranj od 25. juna bez liftova