GRAS od srijede vozi u punom kapacitetu

Vozila preduzeća ‘Gradski saobraćaj’ d.o.o. Sarajevo od srijede, 10. juna će, radnim danom, voziti u punom kapacitetu, za sva četiri vida saobraćaja.

“Sutra do kraja dana bit će u potpunosti normaliziran javni gradski saobraćaj, u skladu sa redom vožnje radnim radom”, kazao je za Fenu šef autobuskog saobraćaja preduzeća Gras Senad Mujagić.

Pojašnjava da su odmah po ponovnom uspostavljanju javnog gradskog saobraćaja, nakon ublažavanja mjera uvedenih zbog pandemije korona virusa, vozila preduzeća GRAS saobraćala po nedjeljnoj šemi.

 

“Međutim, ubrzo smo za većinu linija ispoštovali zahtjeve putnika jer prva vožnja po nedjeljnoj šemi počinje u sedam ili malo poslije sedam sati što je već kasno za putnike koji idu na posao. Tako smo na dosta linija kretali od šest sati ujutro, a završna vožnja je bila u 22 sata. Od sutra će javni gradski prijevoz u radnom radu biti u punom kapacitetu”, kazao je.

 

Javni gradski prijavoz u Kantonu Sarajevo ponovno je uspostavljen 15. maja. Vodi se računa o higijeni vozila, poduzimaju mjere zaštite zdravlja i putnika i vozača.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

PSBiH: Poslanici sutra o smjeni ministra Košarca i zamjenika ministra Ilića

Naredna vijest

U Tešnju preminuo stariji muškarac zaražen korona virusom