Tegeltija: Tadić informisala o prijetnjama, od Radončića traženo da reaguje

Predsjednik VSTS BiH Milan Tegeltija, potvrdio je da ga je sinoć glavna tužiteljka Gordana Tadić informisala o direktnim prijetanjama njoj i njenoj porodici. Odmah je razgovarao o tome sa ministrom bezbjednosti Fahrudinom Radončićem, zahtijevajući istog momenta preduzimanje svih zakonskih mjera zaštite glavne tužiteljke i njene porodice.

Na pitanje šta bi u ovom slučaju svaka demokratska država poduzela, Tegeltija odgovara da sve državne bezbjednosne agencije bi angažovale sve svoje resurse da do kraja istraže ovakve prijetnje i pronađu izvršioce.

“Ništa manje od toga ne očekujem ni kod nas. Ali koliko će se to desiti, s obzirom na iskustva od prije, kod prijetnji nosiocima pravosudnih funkcija, pitanje je”, kaže Tegeltija.

 

Najavio je da je za dva dana sjednica VSTS i sasvim sigurno će se razgovarati o ovoj situaciji.

 

Predsjednika VSTV-a smo pitali, koliko vjeruje Obavještajno bezbjednosnoj agenciji (OBA), koja je preuzela također istragu ovog slučaja, a poznato je da je na čelu OBA-e osoba bliska političkoj partiji, koja je proteklih dana direktno napadala i prijetila glavnoj tužiteljki.

 

“OBA je zvanična agencija, koja ima zvanično imenovanog direktora koji je dužan da radi po zakonu, koji, koliko je meni poznato nije zvanično član nijedne stranke. Sa pozicije predsjednika VSTS-a ne mogu da komentarišem. Ne mogu se dalje od toga uvlačiti u tu priču.. To je pitanje za političare”, izjavio je Tegeltija.

(N1/Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Čerkez: Nismo učestvovali, niti konsultirani u vezi nabavke respiratora

Naredna vijest

Španija nema novih smrtnih slučajeva u pandemiji koronavirusa