Predložen pritvor za sedam osoba uhapšenih u akciji u okolici Bijeljine

Nakon ispitivanja osoba, koje su uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva “Kristal”, a osumnjičeni su za kaznena djela udruživanja radi činjenja kaznenih djela, međunarodnog vrbovanja radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva, postupajući tužitelj Odjela III Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za ukupno sedam osumnjičenih.

Mjera pritvora predložena je za osumnjičene Zlatana Ćuka (1989), Milisava Tomića (1992), Sinišu Perića (1986), Dragana Kakuća (1992), Srđana Šojića (1995), Tijanu Maksimović (1992) i Željka Vujića (1984).

“S obzirom da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i dio osumnjičenih ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, bez provedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije Covid 19, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera osoba lišenih slobode i dovedenih u Tužilaštvo BiH”, saopćili su iz Tužilaštva BiH i dodali da nastavljaju intenzivan rad na predmetu.

 

Podsjetimo, akciju “Kristal” 27. aprila su proveli policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS. U izvršenim pretresima u mjestu Suvo polje kod Bijeljine pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, te jedan gasni pištolj, tri pancira, te preko 20.000 konvertibilnih maraka u različitim valutama, dok je slobode lišeno 16 osoba.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Novalić, Solak i Hodžić sprovedeni u Tužilaštvo BiH

Naredna vijest

SDA: Nikšić hvali Tužilaštvo jer ne istražuju SDP-ovo pranje novca preko firmi bliskih HDZ-u i druge afere