Šabanović razriješen dužnosti šefa klinike na KCUS-u, upućen u samoizolaciju

Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS. Zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za uposlenike KCUS i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa KS, saopćeno je iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

– Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID – 19 koje smo postigli – navode sa KCUS-a.

Ista mjera – smjena je poduzeta i u slučaju šefice Klinike za gastroenterohepatologiju kao i šefice odjela iste Klinike.

– Nisu se odgovorno ponijele, nisu nosile propisanu zaštitnu opremu. Nisu provodile mjere kontrole i samokontrole te su ugrozile bolesnike i uposlenike navedene klinike. Kao što je poznato Klinika je bila blokirana više sedmica. Trenutno je u punoj funkciji – navode iz kabineta generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Nihad Fejzić razriješen članstva za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom

Naredna vijest

U RS-u još 16 osoba zaraženo koronavirusom