NATO i vojska SAD-a uručili novu donaciju građanima BiH

Kako bi pružili pomoć Bosni i Hercegovini u njenim naporima na suzbijanju pandemije COVID-19, NATO i vojska Sjedinjenih Američkih Država danas su uručili još jednu donaciju građanima BiH.

Kako su poručili iz Ambasade SAD u BiH, ova donacija je odgovor na nedavni zahtjev koji su vlasti Bosne i Hercegovine uputili NATO Euroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe.

Predstavnici NATO Bosnia and Herzegovina i američke vojske danas su u Sarajevu uručili prijeko potrebne zalihe ministarstvima unutrašnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske.

Ovom donacijom će se pomoći službama za hitne intervencije da nastave obavljati svoj ključni zadatak zaštite najugroženijih građana bez obzira iz kojeg su dijela BiH. Današnja pošiljka jedna je od nekoliko kontinuiranih donacija koje saveznici NATO-a pružaju građanima BiH kao odgovor na zahtjev ove zemlje za pomoć.

 

U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite, kazali su danas iz Ambasade SAD u BiH.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Izetbegović razgovarao sa šeficom misije OSCE-a u BiH

Naredna vijest

Guterres: Borba protiv pandemije prilika je da se svijet “obnovi nabolje”