Tri uposlenika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice pozitivna na COVID-19

Tri uposlenika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine pozitivna su na koronavirus i svi su na bolničkom liječenju, potvrdila je za Fenu Sanja Škuletić-Malagić, savjetnica u Kabinetu zamjenika ministra izrazivši nadu da će se njene kolege što prije uspješno izboriti s COVID-19.

Ministarstvo je poduzelo sve raspoložive mjere prevencije počev od informiranja nadležnih u institucijama Bosne i Hercegovine, detaljne dezinfekcije kancelarija, a prisustvo uposlenika u prostorijama Ministarstva je u prethodnoj sedmici svedeno na minimum upućivanjem na rad od kuće koji se uspješno odvija uz redovnu međusobnu komunikaciju rukovodstva i uposlenika.

Uposlenici koji su bili u direktnom kontaktu s inficiranim osobama su se javili nadležnim zavodima za javno zdravstvo, epidemiolozima i svojim ljekarima. Njima su određene mjere zabrane kretanja, odnosno izolacije na kućnim adresama.

– Više kolega je testirano. Jutros smo međusobno razmijenili dobre vijesti o negativnim rezultatima testiranja troje naših kolega, a takvim rezultatima se nadamo i kod kolega koji će tek biti testirani – navela je Škuletić-Malagić koja je također pod mjerom kućne izolacije.

(N1, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Tokom policijskog sata krijumčarili migrante

Naredna vijest

Nermina Kamenica: Imamo tri barijere koje se moraju proći za čist ulazak u bolnicu