Ukoliko vam treba kupovina namirnica ili lijekova, pozovite volontere OFF

Omladinski Film Festival odlučio je oformiti tim volontera i mobilne timove koji će pomagati rizičnim grupama stanovništva sa nabavkom namirnica, lijekova ili sa nekim drugim neophodnim potrebama.

U skladu sa najnovijim mjerama zaštite koje je proglasila Federalna Uprava Civilne Zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i odlukom Vlade Federacije o proglašenju Stanja nesreće uzrokovanom širenja korona virusa, Omladinski Film Festival stavlja na raspolaganje svim građanima Sarajeva tri mobilna tima volontera, koji su od 19. marta 2020. godine raspoređeni u Kantonu Sarajevo za pomoć starijim i nemoćnim osobama, ali i svim građanima, kojima je iz opravdanih razloga smanjena mogućnost kretanja.

Sve ugrožene kategorije stanovništva koje imaju potrebu za nabavkom namirnica, lijekova ili nekih drugih neophodnih potreba, mogu putem kućnog, mobilnog telefona ili Vibera pozvati broj +387 (0) 60 35 32 703 svaki radni dan u periodu od 10-20 sati, i poziv će odmah biti proslijeđen prvom slobodnom timu volontera u dijelu grada odakle je poziv upućen.

Mobilni timovi će biti na raspolaganju u sve četiri gradske općine kao i Općini Ilidža sa Hadžićima i opština Vogošća. 

Tim volontera Omladinskog Film Festivala će također, kao odgovorna grupa građana, na osnovu dostupnih informacija pratiti i mogućnost kršenja odluka Kriznog štaba FBiH (rad ugostiteljskih objekata, nepoštivanje samoizolacije ili karantine, naglo povećanje cijena isl.) i isto prijaviti nadležnim službama.

(Interview.ba)

Prethodna vijest

Jusko: Možda im se samoizolacija više provodi u pritvorskim jedinicama

Naredna vijest

Savjeti psihologinje Nermina Vehabović-Rudež kako da kućnu izolaciju učinite zanimljivijom i ostanete mentalno jaki