16343f532680b85622c64944496d61e5
16343f532680b85622c64944496d61e5

Ministrica Gudeljević sutra o proglašenju prirodne nesreće i koronavirusu

18.03.2020.

Nakon proglašenja prirodne ili druge nesreće na teritoriji cijele BiH, a imajući u vidu ozbiljnost novonastalih životnih uvjeta, povećanja broja oboljelih od koronavirusa kao i predan rad medija koji neumorno izvještavaju o ovom, najvećem, izazovu za sve građane BiH, Ministarstvo civilnih poslova sutra, 19. marta, organizira konferenciju za tisak u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 14.00 sati na kojoj će se prisutnima obratiti ministrica Ankica Gudeljević koja želi upoznati bh. građane s informacijama o dosadašnjim poduzetim aktivnostima ali, ništa manje, i uputiti riječi ohrabrenja, navodi se u saopćenju iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Od siječnja 2020. godine do danas, kako ističu, Ministarstvo je obavilo preko pedeset aktivnosti sa svim razinama vlasti, institucijama i udrugama involviranim u rješavanje problema prouzročenih koronavirusom. Kontinuirano je koordiniralo rad svih tijela u oba entiteta i Distriktom Brčko, održalo konferencije ministara zdravlja, video konferencije sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i drugim međunarodnim institucijama koje su dali smjernice iz naučenih lekcija o postupanju u ovakvim prilikama.

Također, dodaju da je web stranica Ministarstva okrenuta u cijelosti informiranju javnosti i građana o svemu što se odnosi na oblasti u nadležnosti ministarstva a što ima drugačiji tijek realiziranja od uobičajenog. Otvorena ja i mail adresa za građane BiH putem koje mogu postavljati sva pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva koja se na bilo koji način se odnose na posljedice prisustva koronavirusa u BiH. Mail adresa je: pitanjagradjana@mcp.gov.ba. 

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss