4007fc4d5cbcb4fd7531ff3687b6b821
4007fc4d5cbcb4fd7531ff3687b6b821

Fahrudin Radončić o migrantima: Moja je zadaća da ih eliminišem i vratim u zemlje odakle su došli

07.03.2020.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić poručio je danas kako će problem sa ilegalnim migrantima u Tuzli biti uskoro riješen.

– Ja sam ministar sigurnosti i zamislite kad biste od predsjednika Trumpa tražili da obiđe one koji preskaču zid i okupljaju se tu. Jedino što mogu da kažem je da očekujem da će naše policijske strukture zajedno sa Službom za poslove sa strancima taj problem riješiti u veoma kratkom periodu – istakao je Radončić.

Kazao je i da mu “ne pada mi na pamet da obilazi ilegalce koji u ovu zemlju ulaze bez dokumenata, bez namjere da kažu ko su i šta su i da ih ohrabruje tako što će se pojaviti među njima.

– Moja je zadaća da ih eliminišem i vratim u zemlje odakle su došli a ne da ih ohrabrujem da budu tu i ometaju život domicilnog stanovništva – poručio je Radončić.

Ministar Radončić se danas sastao sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem u tom gradu. Nakon sastanka je poručeno kako Bosna i Hercegovina ne može biti plato za ilegalne ekonomske migrante i naša država mora slati poruke koje će migrante obeshrabrivati da dolaze.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss