49f364e29b260cb857154b66abe439a3
49f364e29b260cb857154b66abe439a3

Premijer Nenadić danas sazvao prvu sjednicu Vlade Kantona Sarajevo

06.03.2020.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić danas će održati prvu sjednicu novog sastava Vlade KS. Na sjednici će biti razmatran Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu, a izvjestilac je ministar finansija KS Jasmin Halebić, a bit će razmatran i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta KS za 2020. godinu.

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt programa rada Vlade Kantona Sarajevo za period od 01.01. – 31.12.2020. godine, a izvjestilac je premijer Nenadić.

Bit će razmatrana i aktualna pitanja koja su od važnosti za Kanton Sarajevo, najavljeno je iz Press službe KS.

Inače, Skupština Kantona Sarajevo je 3. marta ove godine imenovala novu Vladu KS koju će u narednom mandatnom periodu predvoditi Mario Nenadić.

Odlukom o potvrđivanju Vlade u njenom sastavu je, uz premijera Nenadića, i ministar finansija Jasmin Halebić, ministrica pravde i uprave Mersa Kustura, ministar privrede Draško Jeličić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Anis Krivić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić, ministar zdravstva Rusmir Mesihović, te ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica.

Na toj sjednici je u uvodom obraćanju, premijer Nenadić poručio kako će nova Vlada raditi brzo i “u hodu” rješavati određena urgentna pitanja, ali će istovremeno pokrenuti, odnosno nastaviti rad na sistemskim preslaganjima nagomilanih problema u KS, najavljeno je iz Press službe KS.

Pored ostalog, kazao je i to da su u svakom resoru izvršili ‘blic’ pregled realiziranog u godini mandata trenutne Vlade KS i spremni su podržati sve pokrenute pozitivne procese, dodatno ih unaprijediti i ubrzati, ali da ima i puno novih ciljeva i usaglašenih prioriteta, koje žele što prije dati u realizaciju.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss