b5b3e6d37b6e0df1f2e837abaae7fcc9
b5b3e6d37b6e0df1f2e837abaae7fcc9

Dodik o aferi u SDA: To sigurno nije jedini slučaj, pokazali pravo lice

05.03.2020.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik komentarisao je aferu koja potresa SDA, tačnije snimku koji je objavio član te stranke i načelnik Općine Novi Grad u Sarajevu Semir Efendić.

Dodik je istakao da “ne može prihvatiti takve stvari ni kod koga ni u Bosni i Hercegovini ni u RS, te da je riječ “o dekadentnoj situaciji u kojoj je SDA pokazala svoje pravo lice”.

– To sigurno nije jedini slučaj. To je samo onaj koji je otkriven, ali to je očigledno bio metod rada te partije i način u kome se koristilo sve, do zastrašivanja, kupovine i koječega drugog da se promoviše jedna čvrsta struktura u koju su uključeni najvažniji ljudi koji ne bi trebali da se time bave – rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, na RS se “pokušavaju prebaciti problemi iz Federacije BiH”, “gdje stvari ne funkcionišu i gdje nije izabrana vlast, a odnos između bošnjačkog i hrvatskog naroda je dramatičan”.

– Juče (na sastanku predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i lidera SDA Bakira Izetbegovića u Mostaru) se vidjelo da nisu uspjeli ništa dogovoriti i da su razlike još veće – rekao je Dodik.

On je napomenuo da u FBiH nisu izabrani ni predsjednik, ni potpredsjednici.

– Sve te stvari kriju, a optužuju RS da nešto blokira. Mi ćemo ići i učestvovati na sjednicama, a naša je stvar kako ćemo odlučivati o dnevnom redu i niko nas ne može natjerati, kako god to oni čitali – poručio je Dodik.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss