70bbd65269fc66330de9d26c55521e03
70bbd65269fc66330de9d26c55521e03

EUFOR želi da prekontroliše opremu koju je Vučić donirao u Mrkonjić Gradu

Pripadnici EUFOR-a uputili su danas telefonski poziv direktoru Gimnazije u Mrkonjić Gradu sa zahtjevom da prekontrolišu opremu koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u ovom gradu.

Direktor Gimnazije u Mrkonjić Gradu Zoran Bjeljac rekao je da je dobio telefonski poziv iz Kancelarije EUFOR-a iz Banjaluke i da su pitali da li mogu da doću u posjetu Gimnaziji i Mašinskoj školi da se raspitaju o donaciji predsjednika Srbije ovim školskim ustanovama.

– Odgovorio sam da takva posjeta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena – izjavio je Bjeljac za ATV.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je Ministarstvo zaprimilo informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić Grada u vezi sa najavom pripadnika EUFOR-a da bi htjeli da dođu u školu kako bi provjerili i pregledali opremu koju je donirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je regulisan rad, u škole ne smije da uđe niko bez posebnih ovlašćenja i bez upućenog zahtjeva. S obzirom na to da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije zaprimilo nikakav zahtjev, nismo u mogućnosti da odobrimo bilo kakav ulazak pripadnika EUFOR-a u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu – rekla je Trivić.

Riječ je o dvije donacije – jedna, koja je stigla juče, računarska oprema i knjige, a druga je donacija 600.000 KM, koja će tek uslijediti.

(Nezavisne, Interview.ba)

Prethodna vijest

Srednjoškolci Muhamed i Amar sa aktivnosti ”Javni govor i dijalog u zajednici (Stand up)” poručili: Smijehom možemo pobijediti probleme

Naredna vijest

Pacijent preminuo od gripe u banjalučkoj bolnici