3f908a3c9705c929c9a7c51b47ac3e55
3f908a3c9705c929c9a7c51b47ac3e55

Radnici Zenicatransa danas počinju štrajk glađu

07.01.2020.

Radnici Zenicatransa danas počinju štrajk glađu. Jučer su radnici pristali da deblokiraju dolazne perone izvan stanice, kako bi se nesmetano odvijao prigradski i međunarodni saobraćaj iz tog grada

Ipak, neće odustati od svojih zahtjeva da se sistemski riješi pitanje “Zenicatransa“, kao ni od najavljenog štrajka glađu.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice o blokadi i problemima unutar firme Zenicatrans, jučer je  kazao da ”sadrže rukopis SDA, te da su mu sličnu stvar pokušali napraviti sa RTV Zenica”. On je rekao da blokada stanice nije štrajk – jer se on treba najaviti, nego da je to planski urađeno 31. decembra.

Direktor JKP Zenicatrans-prevoz putnika Darmin Terzić, nakon što jutros nije uspio odgovoriti radnike od početka štrajka glađu i daljnje blokade Autobuske stanice u tom gradu, najavio je da razmišlja o podnošenju neopozive ostavke.

Navodi kako im je Kantonalna poreska uprava Zenica jučer deblokirala račun, kako bi mogli nabaviti gorivo te početi s radom.

– Završavam papirološki sve za nabavku određene količine goriva. Zamolio sam radnike, kada gorivo dođe, da se pokrene prijevoz. Oni ne odustaju od štrajka glađu, a ja sam mišljenja da se jedino vlastitim snagama možemo boriti za firmu na način da svoju osnovnu funkciju izvršavamo u korist građana Zenice – ističe Terzić.

Pročitajte još: 

Pravoslavni vjernici danas slave Božić

(N1/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss