3f908a3c9705c929c9a7c51b47ac3e55
3f908a3c9705c929c9a7c51b47ac3e55

Radnici Zenicatransa danas počinju štrajk glađu

Radnici Zenicatransa danas počinju štrajk glađu. Jučer su radnici pristali da deblokiraju dolazne perone izvan stanice, kako bi se nesmetano odvijao prigradski i međunarodni saobraćaj iz tog grada

Ipak, neće odustati od svojih zahtjeva da se sistemski riješi pitanje “Zenicatransa“, kao ni od najavljenog štrajka glađu.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice o blokadi i problemima unutar firme Zenicatrans, jučer je  kazao da ”sadrže rukopis SDA, te da su mu sličnu stvar pokušali napraviti sa RTV Zenica”. On je rekao da blokada stanice nije štrajk – jer se on treba najaviti, nego da je to planski urađeno 31. decembra.

Direktor JKP Zenicatrans-prevoz putnika Darmin Terzić, nakon što jutros nije uspio odgovoriti radnike od početka štrajka glađu i daljnje blokade Autobuske stanice u tom gradu, najavio je da razmišlja o podnošenju neopozive ostavke.

Navodi kako im je Kantonalna poreska uprava Zenica jučer deblokirala račun, kako bi mogli nabaviti gorivo te početi s radom.

– Završavam papirološki sve za nabavku određene količine goriva. Zamolio sam radnike, kada gorivo dođe, da se pokrene prijevoz. Oni ne odustaju od štrajka glađu, a ja sam mišljenja da se jedino vlastitim snagama možemo boriti za firmu na način da svoju osnovnu funkciju izvršavamo u korist građana Zenice – ističe Terzić.

Pročitajte još: 

Pravoslavni vjernici danas slave Božić

(N1/Interview.ba)

 
Prethodna vijest

Pravoslavni vjernici danas slave Božić

Naredna vijest

Srbija: Otmičaru i silovatelju djevojčice prijeti doživotni zatvor