Srbija: Otmičaru i silovatelju djevojčice prijeti doživotni zatvor

07.01.2020.

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, saslušan je jučer u Višem javnom tužilaštvu u Nišu povodom sumnji da je oteo i silovao malu Moniku Karimanović (12), nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor, a sud je taj prijedlog usvojio.

Portparol tog tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Glasnogovornica suda Ana Gajić rekla je da je sudija za prethodni postupak usvojio prijedlog tužilaštva i Jovanoviću odredio pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo će istragu protiv okrivljenog sprovoditi u pravcu krivičnih djela otmica i silovanje, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora, naveo je Radonjić.

Jovanović je uhapšen u nedjelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča.

Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu ove godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem Facebooka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

Prije toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Monika Karimanović, koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i smještena je u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Pročitajte još: 

Pravoslavni vjernici danas slave Božić

(Vijesti.ba/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss