Izetbegović: Konaković bi da haos iz Beograda bude u Sarajevu, kao da nam nije dosta korone

10.07.2020.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prisustvovao je danas u Sarajevu “Šetnji za Srebrenicu” koju je organizirala Asocijacija mladih ove stranke.

U izjavi za medije Izetbegović je između ostalog komentarisao i aktuelne političke prilike u našoj zemlji i kako kaže izjave opozicije su neodgovorne, neutemeljene. Smatra da je SDA učinila sve da se usvoji budžet i ostvare preduslovi za izbore diljem BiH. 

– SDA je iznašla rezultat za Mostar, glasala za budžet, a bila i spremna da jučer napravi izvjesne kompromise oko imenovanja. Nije SDA sama, đavo je u detalju. Cijelo vrijeme sastanka u Istočnom Sarajevu hrvatska strana je bila suzdržana te nije željela potpisati dokument gdje su precizirana imenovanja- istakao je Izetbegović.

Izetbegović je kratko prokomentirao i izjavu Borjane Krišto da SDA želi da se “jedina pita oko imenovanja, a da drugi budu ikebane”. 

– HDZ je taj koji odlučuje mimo svojih kapaciteta, zbog njih nije izabrana Vlada FBiH, Popunjen Ustavni sud FBiH… Oni žele da se pitaju o kadrovima bošnjačke strane, mi njima ništa ne uslovljavamo. SDA sigurno nije kočničar, niti šta namećemo drugim stranama- pojašnjava Izetbegović. 

Predsjednik SDA dotakao se i protesta u Beogradu te kako kažu to su ružne slike koje stižu iz Srbije. 

– Izgleda da gospodin Konaković takve slike želi vidjeti i u Sarajevu. Kao da nam nije dosta ove krize koju nam prave ovi iz Mostara i Banja Luke, kao da nam nije dosta korone, kao da trebamo još neki haos u Sarajevu. Gospodin Konaković bi izgleda da i to priredi Sarajlijama. Mislim da se niko neće odazvati takvom scenariju- zaključuje on.

(Oslobođenje, Interview.ba)

 

Idi naVrh

Don't Miss