U BiH desetine novozaraženih virusom COVID-19

17.06.2020.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS saopćeno je da je u zadnja 24 sata kod još 32 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo koronavirusa. U FBiH je jutros potvrđeno 16 novozaraženih.

Od posljednjeg izvješća o epidemiološkom stanju u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Sveučilišni klinički centar Republike Srpske, Sv. Bolnica. Vračevi u Bijeljini i sveučilišnoj bolnici Foča testirani su na 322 laboratorijskih uzoraka.

Riječ je o 15 muških i 17 ženskih osoba, od kojih su 11 mlađih, 19 srednje i dvije starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Banjaluke, tri iz Prijedora, Laktaše i Mrkonjić grada, dvije iz Čelinca, Doboja, Teslića i Kotora Varosa te jedna iz Modriče, Pale, Zvornika, Bratunca, Kozarske Dubice, Kostajnice i Oštre Luka.

– Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih ljudi na lokalnom prijenosu virusa i obiteljskim kontaktima, navode iz Instituta.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.724 slučajeva virusa korona, a do sada se oporavilo 1.200 osoba. Ukupno 32.703 osoba testirano je na SARS-CoV-2.

Ukupan broj hospitaliziranih u Republici Srpskoj je 80, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 28, a u općim bolnicama 52.

U Republici Srpskoj je trenutno 1.478 osoba pod zdravstvenom zaštitom, a nadzor je završen u 35.547 osoba.

Podsjetimo, prema podacima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u posljednja 24 sata testirano je 366 uzoraka od kojih je 16 pozitivno na korona virus.Od toga deset novozaraženih u Sarajevu i jedno u Zenici, te pet retestiranja uzoraka iz Tešnja i Sanskog Mosta, kod kojih je prethodno potvrđeno da su pozitivni na COVID-19.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss