Peti februar Dan sjećanja na sve ubijene Sarajlije

Skupština Kantona Sarajevo danas je na sjednici donijela Odluku o proglašenju 5.februara “Danom sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Grada Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992.-1995. godine”.

Dan 5. februar bi se obilježavao obaveznim programima – komemorativnim sadržajima s protokolarnim aktivnostima kao što su: komemorativna sjednica Skupštine KS, Gradskog i svih općinskih vijeća, historijski čas u svim osnovnim i srednjim školama KS, posjetama i polaganju cvijeća na spomen obilježjima poginulih branitelja i civila Grada Sarajeva i drugim aktivnostima.

Inače, 5. februara 1994. godine počinjen je stravičan zločin na lokalitetu Markale.

 

U nastavku sjednice, zastupnici su donijeli odluku o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS Suada Brljajolija.

 

Ministar finansija KS Jasmin Halebić je s dnenvog reda sjednice povukao Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i EBRD-a za Projekat energetske efikasnosti u javnim zgradama Sarajevo.

 

Zastupnici su donijeli nekoliko odluka o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji, zamjeni, nekretnina neophodnih za izgradnju saobraćajnica.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Skupština KS nije usvojila izmjene i dopune Zakona o inspekcijama KS

Naredna vijest

Broj zaraženih u Јužnoj Americi blizu četiri miliona