Skaka uručio reisu Kavazoviću zahvalnicu zbog doprinosa IZuBiH u borbi protiv koronavirusa

Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka jutros je posjetio reis-ul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića te mu je ovom prilikom uručio zahvalnicu zbog velikog doprinosa u borbi protiv koronavirusa.

Delegacija Grada Sarajeva, u kojoj su bili i Milan Trivić, zamjenik gradonačelnika te Ivo Komšić, predsjednik Savjeta gradonačelnika Sarajeva, posjetila je jutros poglavara IZ u BiH.

Tokom sastanka, kako je saopćeno iz Gradske uprave, razgovarano je o brojnim aktuelnim pitanjima te o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice u BiH i Grada Sarajeva.

Kao gradonačelnik Sarajeva i kao građanin, Skaka je reisu Kavazoviću, kao poglavaru IZuBiH ali i cijeloj Islamskoj zajednici odao veliko priznanje na vrlo značajnoj i ključnoj ulozi tokom odgovora na pandemiju koronavirusa.

– Proteklih mjeseci BiH i Sarajevo su se suočili sa ovom opasnošću, ali je uspješnom odgovoru u velikoj mjeri doprinijela odgovornost s kojom su pristupili vjernici, vjerski autoriteti i vjerske zajednice – rekao je gradonačelnik Skaka.

Naglasio je da je IZuBiH odgovornim, pravovremenim i sistemskim pristupom svim mjerama zaštite koje su poduzimale vlasti, odigrala jednu od najvažnijih uloga u uspješnom odgovoru na globalni izazov.

– IZuBiH je svojim primjerom, striktnom i jedinstvenom primjenom propisa, preporuka i naredbi pokazala na najbolji način duh i suštinu islama, što nas čini posebno ponosnim. Takva je poruka bila ključna u vrijeme kada je trebalo pokazati disciplinu, strpljivost i vjeru. Vjernici su to prepoznali i podržali mjere – naveo je Skaka.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Predsjednik Skupštine Prijedora Mirsad Duratović podnio ostavku

Naredna vijest

Tužilaštvo se žalilo zbog odluke Suda BiH o puštanju Novalića, Solaka i Hodžića na slobodu