U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo nije bilo zaraženih korona virusom

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata, od 36 uzoraka testiranih na koronavirus nijedan nije bio pozitivan. Ukupan broj oboljelih od zarazne bolesti Covid-19 u KS-u i dalje iznosi 108. Testirane su ukupno 4.154 osobe do sada.

Kako je navedeno u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS, sedam pacijenata trenutno je na bolničkom liječenju, od kojih pet u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a dva pacijenta su u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Nema pacijenata na respiratorima. U protekla 24 sata nema potpuno oporavljenih niti smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa. 

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova KS, tokom protekla 24 sata nije bilo slučajeva kršenja mjere samoizolacije, ali je zabilježeno 19 slučajeva nepoštivanja policijskog sata. U prinudnoj izolaciji nalaze se dvije osobe. 

Od proglašenja stanja nesreće, 18. marta na biroe za zapošljavanje JU “Služba za zapošljavanje” KS prijavila se ukupno 5.221 osoba, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Kineski zdravstveni dužnosnik: Rizik ponovnog izbijanja epidemije još postoji

Naredna vijest

Delegati smatraju da niko ne može biti zadovoljan s “korona zakonom”