7e66e9e634fc8ddb55bef728f99b16c0
7e66e9e634fc8ddb55bef728f99b16c0

Počela proizvodnja zaštitnih maski u Livnu i Drvaru, platno iz Bugojna

U preventivnu borbu protiv koronavirusa uključili su se i vlasnici firmi u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ), a riječ je o dvije tvrtke iz Livna i Drvara koje su počele proizvodnju zaštitnih maski.

U privatnoj tvrtki Belini d.o.o. Livno prije dva dana počela je proizvodnja zaštitnih maski. Dnevno se proizvede 250 zaštitnih maski namijenjenih za potrebe zdravstvenih ustanova na području HBŽ-a.

Materijal za maske osigurao je Zavod za javno zdravstvo HBŽ-a, a platno je nabavljeno u bugojanskoj firmi Kašmir, priopćila je u petak Služba za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Proizvodni pogon u četvrtak su posjetili ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Dijana Mamić i ravnatelj Uprave civilne zaštite HBŽ-a Željko Marijan.

Istaknuli su da je ovo velika stvar u pomoći zdravstvu na području HBŽ-a, posebice kada se zna da je do zaštitne opreme gotovo nemoguće doći i da će ovakve i slične poslovne aktivnosti uporno podržavati.

Vlasnici Belinija Miroslav i Vjekoslav Stanić u razgovoru s gostima su naglasili da će njihovi proizvodni kapaciteti biti na usluzi dokle bude potrebito, “jer se svi danas moramo uključiti u rad za opće dobro”.

S proizvodnjom zaštitne opreme počela je i tvrtka Jumko Drvar d.o.o. koja dnevno proizvede 1500 zaštitnih maski, a u planu je proizvodnja i zaštitnih odijela, navodi se u priopćenju.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

U Hrvatskoj 551 osoba zaražena koronavirusom, slijedi popuštanje mjera

Naredna vijest

230 slučaja zaraze koronavirusom u BiH, četiri nova u Konjicu