16f1e6e264de6a4e6d9c6f8b0cbf3b55
16f1e6e264de6a4e6d9c6f8b0cbf3b55

Babić uputila prijedlog Novaliću: Grantove od političkih stranaka usmjeriti u pomoć privredi

25.03.2020.

Gradonačelnica Visokog Amra Babić na uputila je prijedlog premijeru Federacije BiH, te je iznijela prijedlog za pomoć privredi u doba pandemije koronavirusa.

– Uvaženi premijeru Novaliću. Kao gradonačelnica Grada Visokog želim javno da Vas podržim i da se zahvalim za sve aktivnosti i mjere koje je Vlada FBIH – kao institucija koja donosi mjere, a mi niži nivoi smo dužni da ih sprovodimo, do sada poduzela na sprječavanju pandemije coronavirusa. Suočeni smo u ovom teškom vremenu sa brojnim izazovima, a sigurno je najveći nedostatak zdravstvene opreme i kapaciteta. Najviše raspoloživih resursa kojima raspolaže lokalna zajednica u ovom trenutku usmjeravamo upravo tamo. Dajemo od sebe sve što možemo da ispoštujemo sve naredbe FŠCZ. Svakodnevno nas kontaktiraju zabrinuti građani. ali i privrednici – saopštila je.

Naodi kako su privredni kapaciteti u zastoju, narudžbe se otkazuju, izvoz je zaustavljen.

– Smanjiti kontakte a samim tim ograničiti rizike i širenje virusa znači svakako dodatno zaustaviti proizvodnju i privredu. Da bi to uradili privrednici moraju imati nadu da će Vlada setom mjera i brzim finansijskim injekcijama pomoci sanaciju ogromnih gubitaka koji ce uslijediti. Poštovani Premijeru. Mozda je ovo trenutak da Vlade svih nivoa, sredstva koja su prva raspoloživa – a cijenim da su tu i grantovi političkim partijama, usmjeri za pomoć privrednicima. Neka to bude prvi korak. Kao privrednik sigurna sam da ćete ovu ideju podržati. Učinimo sve da smanjimo kontakte i sprijecčmo širenje virusa. Odgovornost ovog trenutka je ogroman izazov za sve nas. Učinimo sve da iz njega izađemo što manje oštećeni – navela je.

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss