Nebojša Krstić predlaže ukidanje društvenih mreža tokom vanrednog stanja

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je u svojoj kolumni u “Blicu” predložio, s obzirom na to da je proglašeno vanredno stanje zbog pandemije korona virusa, da se Twitter, Facebook i YouTube momentalno isključe u Srbiji i budu isljučeni dok traje vanredno stanje.

Krstić je naveo da “na internetu postoji dobro organizovana grupa tzv. opinion makera koji sipaju otrov, lažne vijesti i dezinformacije 24/7”.

– Ako se mora vršiti dezinfekcija prostorija u kojima postoji infekcija, neophodno je izvršiti i deratizaciju javnog prostora od svih koji svjesno, namjerno i organizovano obmanjuju građane i destabiliziju sistem njihove zdravstvene zaštite – naveo je Krstić i dodao da je u akciji “Sablja” bilo uhapšeno 11.000 ljudi, a da bi, u akciji koju je nazvao “Dezinfekcija i deratizacija”, “bilo dovoljno privesti desetostruko manje”.

Predsjednica Centara za pravosudna istraživanja (CEPRIS) Vida Petrović Škero rekla je u ponedjeljak za agenciju Beta da su postojale pravne osnove za uvođenje vanredne situacije, ali da vanredno stanje znači oduzimanje prava slobode govora, što može uticati na medije.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

U Mostaru potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom

Naredna vijest

Stevanović: Naredne tri sedmice su ključ koji će pokazati jesmo li pravovremeno poduzeli mjere