f1b8216b0dadc15e93c8a20c6a9d449a
f1b8216b0dadc15e93c8a20c6a9d449a

Đаkоvić-Dеvić tvrdi da nema razloga za zabranu javnog okupljanja u RS

09.03.2020.

Doktorica Јеlеnа Đаkоvić-Dеvić iz Institutа zа јаvnо zdrаvstvо RS tvrdi da nema potrebe za zabranom javnog okupljanja u RS, nakon što su potvrđena četiri slučaja zaraze koronavirusom na području tog entiteta u BiH.

Ona je rekla da su do sada za sve potvrđene slučajeve zaraze u tom bh. entitetu identifikovani načini prenosa infekcije.

-U ovom trenutku nemamo transmisije, odnosno prenosa virusa u zajednici i nema potrebe za zabranom javnih okupljanja – kazala je Đaković-Dević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Apelovala je na građane da se pridržavaju mjera lične higijene, izbjegavaju odlazak u zdravstvene ustanove, ukoliko za to nema velike potrebe.

Načelnica Zavoda za mikrobiologiju Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) RS Maja Travar istakla je da se prati zdravstveno stanje još jedne osobe, koja je u izolaciji u toj zdavstvenoj ustanovi.

-Jedan negativan test ne znači da će takav i ostati. Njegovo zdravstveno stanje se mora da prati – dodala je ona.

U RS su do sada virusom korona zaražene četiri osobe, otac i sin iz Banje Luke te muškarac i njegova kćerka iz Čelinca i svi su hospitalizovani u UKC-u.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss